Phantom Liberty se blíží!

visibility327 Views comment0 comments list In: TRENDY

Mnozí z nás si pod pojmem „Cyberpunk“ představí triple-A hru od polského vývojáře, původem, avšak, tento subžánr science fiction-u patři do 60. a 70. let 20. století. Kořeny kyberpunku lze najít ve sci-fi hnutí Nová vlna, ve kterém spisovatelé jako Michael Moorcock, William Gibson nebo například Roger Zelazny, jehož otec byl polským imigrantem, zkoumali možné dopady drogové kultury, technologií a sexuální revoluce, zatímco se snažili vyhnout utopistické povaze předchozí science fiction.

Zápletka kyberpunkového díla se často soustředí na konflikt mezi umělou inteligencí, hackery a megakorporacemi a jejich dějištěm je nedaleká budoucnost na Zemi. Typické kyberpunkové postavy jsou vyvrhelové a samotáři, kteří žijí na okraji společnosti v dystopické budoucnosti, jejichž každodenní život ovlivňuje rychlý vývoj technologií, všudypřítomná datasféra digitálních informací a invazivní modifikace lidského těla, o čemž vypovídá i samotná hra Cyberpunk 2077, jejiž nové DLC doplnění Phantom Liberty vyjde 26. září 2023.

Častým tématem kyberpunku 80. let byl ekonomický a technologický stav Japonska. Jak William Gibson řekl o vlivu Japonska na žánr: „Moderní Japonsko prostě bylo ztělesněním kyberpunku.“

Takže ať už jste fanoušek/fanynka Cyberpunk 2077 nebo milovník všeho nadčasového a neonově zářícího… Wake tf up, samurai! We have TAMINA's warehouses to empty!

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published
Neděle Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota January February March April May June July August September October November December